News


Albanian Yellow Pages,19 vite në ndihmë të komunitetit shqiptar në Amerikë

June 22nd, 2016

Flet  Ismer Mjeku, botues i Albanian Yellow Pages: Botimi i ri i 19-të i Albanian Yellow Pages, risitë, trendet e marketingut në komunitetin shqiptaro amerikan dhe të tjera
Bisedoi: Beqir SINA
Këto ditë ka dalë nga shtypi botimi i 19të i Albanian Yellow Pages, direktorisë që tashmë është pjesë e pandarë e Komunitetit Shqiptar në Amerikë. Ne biseduam me Botuesin z. Ismer Mjeku për risitë që sjell botimi, punën dhe përkushtimin që ka përmbledhur ky edicion dhe tendencat e reja në industrinë e marketingut.
Screen Shot 2016-07-13 at 11.06.01 PM
Z. Mjeku, urime për botimin e ri. Ju keni një kohë te gjatë që merreni me marketing në Shtetet e Bashkuara. Çfarë ka ndryshuar në marketing dhe në aftesinë për ta tërhequr këtë treg dhe në bërjen biznes mes shqiptaro-amerikanëve.
Faleminderit për urimet dhe interesimin për këtë cështje. Sipas pervojës sonë pothuajse 25 vjeçare, si dhe nga të dhëna nga Administrata Amerikane për Biznese të Vogla, po vihet re një trend i ri në tregjet etnike në SHBA. Ndërsa pritej që këto tregje të asimiloheshin, koha ka treguar se për shkak të faktorëve ekonomik dhe social, shumë nga grupimet etnike nuk asimilohen shpejt dhe përpiqen të ruajnë integritetin e tyre kulturor dhe etnik dhe kjo refketohet edhe në biznes. Shqiptaro amerikanet kanë kohë që bëjnë biznes mes veti dhe mbështesin njeri tjetrin. Viteve të fundit shihet një interesim më i madh tek kompanitë amerikane që bëjnë biznes me komunitetin shqiptar, tani është rritur ndjeshmëria dhe ata e kuptojnë që komuniteti shqiptar është bërë një forcë blerëse e rëndësishme dhe se komuniteti ynë nuk mund të jetë më objekt i fushatave të cunguara të marketingut por pjesë e fushatave afatgjata. Ndryshimet kulturore tashmë nuk shihen si pengesa por mundësi të reja për të njohur një treg të ri. Edhe për të kandiduar në poste politike, tashmë duhet të kuptosh kulturat e ndryshme, të kesh ndjeshmërinë dhe të dish se si të depërtosh tek ta.
Cilat janë risitë që sjell ky botim ?
Ky është viti i 19të i botimit të Albanian Yellow në versionin e printuar dhe në versionin online dhe prej disa vitesh ekziston dhe një App pêr iphone, ipad, që e bën edhe më të lehtë përdorimin dhe marrjen e informacioneve. Albanian Yellow Pages përveç pjesës së direktorisë të bizneseve ka edhe pjesën informative që përfshin informacione për shoqata dhe institucionet shqiptaro amerikane si dhe aktivitetin e tyre, informacione të Konsullatave të Shqipërisë dhe Kosovës etj. Botimi i këtyre informacioneve është një lehtësim i madh për komunitetin dhe një ndihmesë për aktivitete të ndryshme festive, mbledhje fondesh, apo edhe informacione praktike si nxjerrja e një çertificate lindjeje, pasaportë etj. Duke marrë parasysh fuqinë që ka Albanian Yellow Pages për të arritur tek familjet dhe bizneset shqiptare falas, nga ana editoriale sikurse çdo vit ne e fokusojmë vëmendjen në ngjarje të mëdha, fushata publicitare që kanë për qëllim të informojnë apo dhe të edukojnë komunitetin. Këtë vit është viti i Shenjtërimit të Nënës Tereze dhe ne kemi përgatitur një insert kronologjik e fotografik që i dedikohet jetës dhe punës së Nënës Tereze që nga fëmijëria e hershme, familja, bamirësitë, thënie të saj, deri tek një album filatelik i shteteve të ndryshme të botës. Një tjetër insert promovues, informativ dhe interesant është ai për Arbëreshët e Italisë dhe Grecit, fshatit më të vjetër të Arbëreshëve të Italisë themeluar në vitin 1461, mundësuar nga ish Kongresisti Joseph Dioguardi me origjinë nga po i njejti fshat, dhe Liga Shqiptaro Amerikane që ai udhëheq. Në vazhdimësi të promovimit të shqiptaro-amerikanëve në vendimarrje në politikën amerikane dhe inkurajimit për të votuar dhe për të ushtruar të gjitha të drejtat kushtetuese, edhe këtë vit në bashkëpunim me Asambleistin shqiptar Mark Gjonaj, kemi botuar një insert ku tregohet aktiviteti i tij në shërbim të komunitetit shqiptaro amerikan dhe informacione se si të regjistroheni për të votuar, e të tjera.
Për në shumë informacione rreth këtij edicioni mund të merrni kopjen falas në vendet ku shpërndahet Albanian Yellow Pages, apo të porositni një kopje në www.albanianyellowpages.com.
Nga eksperienca juaj me Albanian Yellow Pages a mendoni se prania në rrjetet sociale si Facebook, Linkedin apo Referimet mund të zëvendësojnë apo bëjnë atë punë që bën marketingu?
Marketingu dhe Rrjetet Sociale janë dy gjëra të ndara që nuk mund ta zevëndesojnë njëra tjetrën. Ato kanë dy funksione të ndryshme dhe nëse përdoren mirë e plotësojnë njëra tjetrën. Çdo kompani duhet të ketë një plan marketingu dhe të dijë se cfarë do të arrijë dhe ku, si dhe sa do të depërtojë. Rrjetet sociale ndihmojnë në arritjen e kësaj strategjie, por nëse nuk ka një plan marketingu ato mund të kenë efektin e kundërt dhe ta dëmtojnë biznesin. Nëse mendon ta marrësh në dorë marketingun e kompanisë tuaj duke postuar në rrjetet sociale disa herë në vit, por pa pasur një plan të gjithanshem marketingu, nuk mund të arrish shumë. Suksesi i reklamës është që ajo të jetë e pranishme atëherë kur konsumatorit i duhet ky shërbim dhe jo kur ju të vendosni të postoni në rrjetet sociale. Bizneset që reklamojnë në Albanian Yellow Pages janë të sukseshme sepse nëpermjet librit, versionit online, App dhe rrjeteve sociale ata janë te pranishëm kudo gjatë tërë vitit.
Përveç librit, AlbanianYellowPages.com është një nga website më të vjetra në internet, që nga viti 1996 atëherë kur presenca e bizneseve online nuk e kishte këtë shtrirje dhe rëndësi që ka sot, mirëpo duke qenë se ky website është nga të parat, shumë kërkime që bëhen në Google, Yahoo dhe të tjera, japin në fillim profilin e bizneseve të regjistruara dhe që reklamojnë në Albanian Yellow Pages pa marrë parasysh a kanë këto biznese faqe në intenet apo jo. Për shembull nëse kërkoni një avokat shqiptaro amerikan dhe shtypni ne Google –Albanian American Attorney — do të lidheni automatikisht me kategorinë e Avokatëve në Albanian Yellow Pages nga ku mund të shihni profilet dhe faqet e tyre në internet dhe të zgjidhni kë të përdorni. Kjo është e dobishme si për bizneset që reklamojnë sepse kanë qasje te klientet e rinj dhe për klientet sepse u bëhet më e lehtë gjetja e shërbimit. Word of Mouth Advertising apo referimet janë një formë e reklamimit nga klientë të kënaqur që referojnë, por një biznes nuk mund ta bazojë marketingun vetëm në këtë formë, sidomos tani kur komuniteti ynë është rritur. Vizibiliteti, konkurenca dhe cilësia e shërbimit janë faktorët vendimtarë që ndikojnë në zgjedhjen e një produkti apo shërbimi.
Cili është mesazhi juaj për sipërmarrësit e rinj në komunitetin shqiptaro amerikan si dhe për bizneset shqiptaro amerikane në përgjithësi ?
Do ta përmblidhja mesazhin tim në një thenje të biznesmenit dhe isht Kryetarit të Bashkisë së New Yorkut, Michael Bloomberg “Të jesh një sipermarrës apo biznesman nuk do të thotë vetëm të hapesh një biznes, do të thotë ta shohësh botën nga një këndvështrim tjetër, të bashkëpunosh, të shohësh mundësi ku të tjeret shohin pengesa, të rrezikoni kur të tjerët struken” . Besoni në forcën e profesionistëve, dijes dhe përvojës së tyre, përqendrohuni dhe bëni gjëra që dini ti bëni më së miri.
Dua të falenderoj të gjitha ato biznese dhe individë që gjatë 20 viteve kanë besuar tek Albanian Yellow Pages, janë rritur me ne dhe vazhdojnë të besojnë në fuqinë e të bërit biznes së bashku, për të fuqizuar e mbështetur njëri tjetrin.


Albanian Yellow Pages, Inc.
2322 Arthur Avenue, Suite# 10 Bronx, New York 10458 USA
Tel:718-584-1620 Fax:718-584-1228 E-mail: contact@albanianyellowpages.com

Privacy Policy | Service Agreement
© 2018 Albanian Yellow Pages, Inc.
WEB DEVELOPMENT BY SERACTIVE